از فرم زیر برای ثبت نام استفاده کنید.

Security question:

10 + 14 =

ثبت حساب

آرشاپرداز -طراحی وب - گرافیک - شبکه -نرم افزار

توسعه منابع انسانی

توسعه منابع انسانی

امروزه در سازمان‌­های موفق دنیا نقش سرمایه‌­ی انسانی از جایگاه و اهمیت ویژه‌­ای برخوردار است. به گونه‌­ای که این سرمایه مهمترین مزیت رقابتی در اختیار سازمان قلمداد می‌­شود. از این رو یکی از بارزترین رویکرد­های سازمان، باید افزایش تعلق و انگیزه این سرمایه از طریق بهبود و تعالی فرآیند­ها در حوزه‌­ی منابع انسانی باشد. به تبع افزایش رضایت و تعهد پرسنل می توان شاهد ارتقای عملکرد در سطوح مختلف سازمان بود که خود منجر به ایجاد ارزش افزوده و نهایتا اثر بخشی سازمان خواهد شد. به منظور ارتقای تعلق سازمانی و بهره‌­وری سرمایه‌­های انسانی، می­‌توان رویکردها و مکانیزم‌­های مختلفی را اتخاذ کرد. در این راستا گروه کارشناسان و متخصصان راینیک با بهره­‌مندی از تجارب ارزنده خود در زمینه پیاده‌­سازی فرآیند­های منابع انسانی در سازمان‌­های ایرانی و بین المللی، نقشه راه تحول سرمایه‌­های انسانی را به عنوان راه حلی جامع و موثر برای سازمان‌های کوچک و متوسط پیشنهاد می کنند. این مدل با الهام از مدل­‌های مختلف شرکت­‌های معتبر بین المللی در حوزه پیاده‌سازی نقشه راه تحول منابع انسانی، در ۳ فاز طراحی شده است.

  1. بستر سازی
  2. توانمند سازی
  3. متمایز سازی

در ابتدای مراحل و قبل از شروع فاز ۱، نیاز به شناخت منابع کامل و جامعی از وضعیت موجود سازمان وجود دارد که با استفاده از مدل PCMM به عنوان یک ابزار قدرتمند نسبت به سنجش سطح بلوغ منابع انسانی و فرآیندهای آن اقدام می‌شود.

در فاز اول این نقشه راه، زیرساخت‌های اصلی منابع انسانی پایه‌ریزی می‌شود که سپس با بکارگیری فرآیندهایی همچون مدیریت عملکرد و توسعه شایستگی‌ها، در فاز توانمندسازی بلوغ نسبی مورد انتظار در فرآیندهای منابع انسانی حاصل می‌شود و در نهایت فاز سوم با تحکیم، تثبیت و نهادینه شدن فرآیندهای پیشرفته منابع انسانی، تعالی و رشد سرمایه‌ه‌های انسانی سازمان حاصل خواهد شد.

نتایج کلیدی پیاده سازی نقشه راه:

  • افزایش تعلق و بهبود عملکرد سرمایه‌­های انسانی
  • بهبود نتایج مالی ناشی از ارتقای بهره‌­وری در سازمان
  • افزایش اثر بخشی فرآیند­های سازمانی
  • ارتقای سطح رضایت مشتریان بیرونی سازمان
  • بهبود فرهنگ سازمانی مبتنی بر ارزش‌­ها و استراتژی‌­های سازمان

آموزش و توانمندسازی کارکنان یکی از مسئولیتهای سازمان است. این تعهد، هم از دیدگاه فرد و هم از دیدگاه سازمان مهم است. آموزش برای فرد مهم است، چون بهبود شرایط شغلی وی را تضمین می کند. یکی از علل عدم تعهد کارکنان به سازمان آن است که احساس می کنند که در فعالیتها و فرایندهای سازمان دخالت داده نمی شوند. این عدم دخالت معمولاً به علت عدم توانمندی آنان است. آنها چون نمی توانند در حل مسائل کمک موثری کنند، در فرایندهای حل مشکلات سازمان، دعوت نمی شوند. به همین ترتیب آنها بی انگیزه تر می شوند و یا به فردی ناکارآمد تبدیل می شوند، یا سازمان را ترک می کنند.

آموزش و توسعه در مسیر رشد کارکنان

آموزش یا در معنای فراگیرتر آن، توانمند سازی کارکنان برای سازمان هم مهم است. فردی که با هزینه و زحمت فراوان به استخدام سازمان در می آید، باید بتواند باری از دوش سازمان بردارد و در عین حال مسیر رشدی را طی کنند که بتواند منجر به کمک به سازمان در لایه های مدیریتی شود.

بسیاری از توانمندیها و صلاحیتهای مدیریتی نیازمند آموزش هستند. این باور که افراد به صورت ژنتیک از برخی شایستگیها برخوردار هستند، امروزه منسوخ شده است و سازمانهای هشیار در پی تربیت نیروهای مدیریتی برای آینده خود هستند.

از سوی دیگر، آموزش لزوماً منجر به توسعه کارکنان نمی شود. آموزش معمولاً به شرکت در کلاس و کارگاه محدود می شود. در حالیکه توسعه زمانی رخ میدهد که فرد آموزش گیرنده بتواند آموخته های خود را در راستای اهداف سازمان به کار بندد.

همینجاست که مجدداً نقش سازمان پر رنگ می شود. سازمان باید شرایطی را فراهم کند که فرد آموزش دیده بتواند و بخواهد که آموخته های خود را بروز دهد و از آنها در فعالیتها و تعاملات روز مره استفاده کند.

گروه مشاوره مدیریت راینیک، هم سو با نگاه خود به مقوله مدیریت منابع انسانی، در حوزه آموزش و توسعه کارکنان از دیدگاه مهارتهای رفتاری نیز فعالیت دارد.

چرا؟

چون واقعاً و عمیقاً، اعتقاد داریم که “سازمان شما، با همان کارکنان، میتواند باز هم موفق تر” باشد. سازمان شما هم بر منابع انسانی تکیه دارد، اما منابع انسانی کار آمد است که شما را به سوی موفقیت واقعی همراهی میکند. ما با این باور، خدمات خود را در حوزه مشاوره منابع انسانی با تاکید و تکیه بر حوزه رفتار سازمانی، عرضه میکنیم. به سازمانهایی که میخواهند باز هم بهتر باشند.

حوزه رفتار در نظام آموزشی ما مورد توجه بایسته قرار نگرفته، این باور که مهارتهای رفتاری صرفاً ژنی هستند، مانع این توجه بوده است. ما بر این باوریم که انسانها میتوانند مهارتهای رفتاری را فراگیرند و با استفاده از آنها هم افراد موفق تری باشند، هم برای سازمانها موثرتر باشند

چگونه؟

با شناخت شیوه های رفتاری کارکنان، میتوانیم آنها را بهتر بشناسیم و از پتانسیلهای آنها در راهی که هم برای آنها زندگی بهتری تامین میکند و هم سازمان ها را به اهداف والایشان میرساند، بهره مند شویم. این شناخت ساده تر و سریع تر از آنکه فکر کنید، قابل تامین است.

تکیه بر سلایق و برداشتهای شخصی، در عین اهمیت، سازمانها را با دامهایی مواجه میکند. شما اطرافیان خود را چطور و چقدر میشناسید؟ کسب این شناخت در مورد همکاران میسر است؟ راه کوتاه تر و مطمئن تری وجود ندارد؟ ابتدا بیازمائید، سپس استفاده کنید.

چه کار می کنیم؟

برای کسب شناخت از همکاران و منابع انسانی، از بهترین تجربه ها و ابزارها استفاده می کنیم و آنها را چنان که در شأن شما، سازمان و همکارانتان باشد، به شما عرضه می کنیم. این ابزارهای ساده، در عین حال قابل اعتماد هستند. پیشینه طولانی دارند، اما دائم توسط یک تیم حرفه ای بین المللی پایش و به روز می شوند، سریع و در عین حال دقیق و کاربردی هستند.

نگاه ما به مسائل حوزه منابع انسانی، رفتار محور است. این به آن معنی نیست که جنبه های دانشی و مهارتهای شغلی اهمیت ندارند، بلکه مراد آن است که بدون توجه به جنبه های رفتاری، ممکن است افراد نه شرایط خوشایندی را در سازمان شما تجربه کنند و نه بتوانند به اهداف مد نظر سازمان برسند. این یک شرایط باخت – باخت است.

سازمانهای یادگیرنده برنده خواهند بود.